דף ראשיאודות הקבוצהמאגר אנשי מקצועהקבוצה בפייסבוק

בחירת פנסיון לכלב רגיש

הקיץ הגיע ואיתו הגיעו התכנונים לחופשה, אבל אז עולה השאלה איפה לשים את הרגישים שלנו במיוחד בתקופות עמוסות כאלו. דבר ראשון שאפשר לעשות הוא לבדוק אצלנו כאן באינדקס על מקומות או אנשים בגישתנו שיוכלו לשמור עליהם. אך אם זה לא צלח, אם בגלל מקום פנוי או בגלל מרחק, איגדנו כאן מספר דגשים שיעזרו למצוא מקום מתאים.
חשוב לנו גם להדגיש, שהאחריות על מציאת מקום טוב לרגישים היא על בעלי הכלבים, ולכן חשוב לשים לב לדגשים שלנו. בנוסף, בעלי מקצוע הם בני אדם והם יכולים לעשות טעויות, שימוש בכוח או ענישה זה לרוב לא טעות, זו התנהלות שאנחנו לא מאפשרות כהמלצה בקבוצה. מצד שני, גם בפנסיונים הכי חיוביים שיש, יכולות לקרות טעויות.

אז מה כן כדאי לבדוק כשאתם מחפשים פנסיון?

מעולה! טוב ששאלתם 😉
  • 🐶 לוודא שאף אחד לא מחליט על דעת עצמו לאלף את הכלב שלכם, לא צחוק יש פנסיונים שעושים את זה (לא מדובר כאן על פנסיון אילוף)
  • 🐶 שאין שימוש בקולרי חנק/דוקרנים/חשמל או כל כלי אברסיבי שעולה על דעתכם.
  • 🐶 שלא מענישים את הכלב על סימני הרחקה והתקשורת שלו כמו נביחות/נהמות/חשיפת שיניים (הכוונה היא לא על מקרי חירום וגם אז יש מה לעשות במקום לחנוק את הכלב).
  • 🐶 וודאו אם המקום מתאים לרגיש שלכם, האם יש אופציה לתא בודד/הפרדה במקרה הצורך, או האם כל הכלבים יחד ואז זה לא מתאים לכל כלב.
  • 🐶 האם יש טיולים לכלבים ואם כן באיזה אופן. האם הטיולים הם כמה כלבים יחד או פרטני ותציצו בדף של הפנסיון ותוודאו שבעל הפנסיון לא לוקח 7 כלבים שאחד נגרר על הגב על רצפה לוהטת ברחובות בצהרי היום.
  • 🐶 סופר חשוב: כמה אנשים מתעסקים עם הכלב שלכם. כלבים שמגיבים לאנשים זה חשוב מאוד לוודא שהוא לא חווה עימותים/מגע שלא נעים/אינטראקציה על בסיס יומי, ואם כן אז לעשות היכרות טובה והדרגתית.
  • 🐶 מפגשי היכרות/זמני הסתגלות לפני התקופה של החופשה שלכם. שימו את הכלב אחרי היכרות כמובן, לכמה שעות/לילה ותראו איך הוא חוזר. ברור שיחזור שונה לעומת תקופה יותר ארוכה אבל עדין תבחינו אם היה לו טוב או שלא.
  • 🐶 דברו ותכירו קצת את בעלי הפנסיון או לפחות את מי שעובד עם הכלבים, תראו איך הוא מתייחס לכלבים רגישים ועד כמה הוא מדבר במונחים עתיקים כמו "ראש הלהקה" או מבין את הכלבים כמו שאתם. זה לשיקולכם, כל עוד הוא יודע לא להתעסק עם הכלב אז שיחשוב מה שבא לו. המדד הוא מה הוא עושה עם הכלב כשכן יש צורך.
חשוב לציין שגם אחרי שמצאתם את פנסיון החלומות, עדיין יכולה להיות רגרסיה עם החזרה של הכלב לשגרה איתכם בבית. במקרה שהכלב חזר אפטי, פחות אוכל, לא חיוני ולא שמח, אם זה נראה לכם אקוטי, כמובן שקודם כל לשאול את בעל הפנסיון אם קרה משהו (אפשר לשאול גם איך היה בכל אופן).

מה הסימנים שכן צריכים להדליק לנו נורה אדומה?

  • אפטיות, חוסר תיאבון, אגרסיביות שלא הייתה, לא חיוני, לא שמח או כל שינוי התנהגותי שתראו לאורך זמן של יותר משבוע, לפעמים קצת יותר אבל מעל שבוע אני אתחיל לדאוג.
  • תזכרו שיש זמן הסתגלות גם בחזרה לשגרה.
  • אם אתם מכירים פנסיון שאתם רוצים להמליץ עליו ואתם יודעים שהוא פועל בגישה חיובית ונעימה עם הכלבים, אתם יכולים ליצור איתנו קשר בפרטי ולדבר איתנו, אנחנו נבחן את מה שצריך ומשם נחליט אם נמליץ עליו או שלא.
הבהרה על אינדקס הרגישים
האינדקס הוקם על מנת לאגד בתוכו בעלי מקצוע בתחום הכלבים העובדים בגישת פורס פרי בלבד, ובעלי ידע ונסיון בטיפולים רגשיים, התנהגותיים, ורפואיים בכלבים רגישים. האינדקס הוקם, מתופעל ומתוחזק על ידי צוות הניהול של קבוצת התמיכה לבעלי כלבים רגישים בהתנדבות וללא כל תמורה מבעלי המקצוע המופיעים בו, וזאת בכדי להבטיח שחברי הקהילה ובעלי הכלבים הרגישים המחפשים בו עזרה מקצועית יקבלו את המענה המיטבי והמתאים להם ביותר.