טיסה עם רגישים ומעבר לחו"ל
בין אם אתם רוצים לעבור לחו"ל לתקופה קצרה או ארוכה, ישנם מספר דברים שצריך לדעת אם אתם מתכוונים לטוס עם כלב רגיש. התהליך עצמו אינו פשוט וכשמוסיפים למשוואה כלב רגיש זה הופך להיות אפילו יותר מורכב. במאמר זה נדון בנושאים שונים שעשויים להיות רלוונטיים בעת טיסה לחו"ל במישורים שונים.
החלק הבירוקרטי
הבירוקרטיה שונה בהתאם למדינה אליה בוחרים לטוס. לאיחוד האירופי למשל צריך לדאוג לבדיקת נוגדני כלבת ומפגש למילוי טפסים אצל הוטרינר המחוזי (בישראל). לאחר מכן מקבלים אישור יציאה עבור הכלב לחו"ל. ניתן לברר ולבצע את כל זה לבד. אך ראוי לציין שיש חברות שנותנות שירות ליווי ובנוסף ייתכן מאוד שהוטרינר שלכם יכול לעזור גם כן.
בנוסף תנאים שונים לטיסה עצמה קיימים לכל מדינה או חברת תעופה, למשל התנאים שכלבים חייבים לעמוד בהם כדי להיות בקבינה או בתא המטען, מה מותר להיות בתוך כלוב הטיסה, סוגי כלובי הטיסה שניתנים לשימוש ומימדיהם. כדאי מאוד לשאול שאלות אלו את חברת התעופה עצמה כדי לקבל הוראות מדויקות להימנע מהפתעות מיותרות בהמשך.
הכנות מקדימות עם הרגישים
ישנם לא מעט הכנות שניתן לעשות ברמה הרגשית. את כל ההכנות אנחנו ממליצים לעשות בליווי אנשי מקצוע בגישת הקבוצה. ניתן להיכנס לאינדקס המומלצים שלנו למציאת אנשי ונשות מקצוע מתאימים.
תרגילי רגיעה ובניית ביטחון
מיומנויות רגיעה הן אולי אחד הכלים החשובים ביותר עם כלב רגיש. במיוחד כאשר מדובר בתרחישים מורכבים ומלחיצים כמו שהיה בטרמינל ועליה למטוס. סביר להניח שהחוויה תהיה לא פשוטה עבור הרגיש, ולכן אם נתרגל רגיעה ונבנה ביטחון נוכל לפחות לעשות את החוויה פחות נוראית עם זמן התאוששות מהיר יותר.
אנחנו ממליצים על סדנת טרנקילו של מנהלת הקבוצה גל פילוסוף אליה
הרגלה לכלוב
בהנחה שהכלב לא יעלה אתכם לקבינה, צריך לעשות הרגלה איטית ומסודרת לכלוב. תהליך זה יכול להימשך אפילו מספר חודשים. ההרגלה צריכה להעשות ברמה שהכלב נכנס לכלוב ביוזמתו ומסוגל להירגע בפנים (אם ישן בפנים זה בונוס).
מכיוון שהכלב ישהה בכלוב זמן ממושך כאשר הוא סגור, יש לתרגל סגירה של הכלוב בהדרגה לזמנים קצובים עם שילוב של תרגילי רגיעה.
הרגלה לנסיעה לשדה התעופה ולטרמינל עצמו
אם ישנה אפשרות, כדאי מאוד לנסוע מדי פעם לטרמינל ולהסתובב בכניסה. כלבים רגישים עשויים להלחץ ממקומות חדשים ולכן אם יכירו מראש את האיזור ואת הנסיעה עצמה, הם יבנו ציפיה שתוריד את אלמנט חוסר הוודאות.
הרגלה לגרביים או נעליים
אם אתם מתכוונים לטוס למדינה קרה שיש בה הרבה שלג, יתכן ותצטרכו להרגיל לנעליים או גרביים. במדינות רבות מפזרים ברחוב מלח שעשוי לגרום לגירוי ברגליים.
בירור עם וטרינרית התנהגותית
פנו לוטרינרית התנהגותית. אנחנו ממליצים על ד"ר נועה הראל ועל ד"ר תמר עמית. יתכן וישנם תכשירים שניתן לתת שיעזרו להרגעה. כדאי לפנות מבעוד מועד ולא לנסות יום לפני הטיסה כדי להימנע מתופעות לוואי.
בירור עם רפואה משלימה
ניתן לפנות למטפלת ברפואה משלימה שיכול לרקוח תמציות הרגעה צמחיות.
התנהלות בשדה התעופה ובטרמינל ביום הטיסה
קודם כל אל תלכו לשם לבד! התנהלות בשדה היא מסורבלת גם ככה. עם כלב רגיש זה אפילו יותר מסובך. כדאי שיהיה אתכם לפחות עוד מישהו אחד שיתעסק עם הצ'ק אין כדי שתוכלו לתת 100% מהקשב לרגיש.
תבואו עם המון חטיפים שווים מאוד, קונגים ממולאים בכל טוב (בשר, גבינה צהובה וכו') - דברים שאתם נותנים בהזדמנויות מיוחדות.
ברגע שהכלב נכנס לכלוב (מיד אחרי הצ'ק אין) הפרידה תהיה קשה. תוודאו שהיא מהירה, שימו בפנים המון קונגים שיהיו לתעסוקה.
צוות הקרקע יעזור לכם, תנסו להעזר בו וגם לשאול המון שאלות. תוודאו שהמיזוג עובד בבטן המטוס. תשאלו את השאלות הכי טריוויאליות שעולות לכם לראש. אתם תראו אותם גם בשלב הצ'ק אין וגם לפני העליה למטוס.
חשוב שגם אתם תהיו רגועים בזמן הזה. זה משימה מאוד קשה, אז תהיו מוכנים ותתרגלו גם עם עצמכם.
הבהרה על אינדקס הרגישים
האינדקס הוקם על מנת לאגד בתוכו בעלי מקצוע בתחום הכלבים העובדים בגישת פורס פרי בלבד, ובעלי ידע ונסיון בטיפולים רגשיים, התנהגותיים, ורפואיים בכלבים רגישים. האינדקס הוקם, מתופעל ומתוחזק על ידי צוות הניהול של קבוצת התמיכה לבעלי כלבים רגישים בהתנדבות וללא כל תמורה מבעלי המקצוע המופיעים בו, וזאת בכדי להבטיח שחברי הקהילה ובעלי הכלבים הרגישים המחפשים בו עזרה מקצועית יקבלו את המענה המיטבי והמתאים להם ביותר.